سرپرستی OKR که با عنوان OKR Coaching شناخته میشود به هدایتِ گروه، تیمها و یا سازمان جهت دستیابی به اهداف یا پیادهسازی OKR گفته میشود. در مقاله زیر برخی از بایدها و نبایدهای سرپرستی OKR آورده شده است. دانستن آن کمکی موثر به پیادهسازی اهداف خواهد کرد.
۱- با برنامه خود همسو باشید.
پیش از نمایش شیوه پیاده سازی، ارائه و آموزش به درخواست کنندهها، باید درباره مقاصد و دستورکار کاملا شفاف باشید و در راستای آن گام بردارید. این شفافیت و همسویی سبب میشود فرایند ارائه روانتر صورت پذیرد و از تناقضات در امان باشد. بدین منظور میتوان از نمونههای آماده OKR کارگاههای آموزشی(OKR workshops) نیز الگو گرفت.
۲- ماموریت سازمان را دست کم نگیرید.
سرپرستان OKR میدانند تدوینی که با اهداف شرکت (Objectives) آغاز شود تا چه میزان وسوسه انگیز است! اما برای تدوین هوشمندانهترِ اهداف شرکت، ابتدا باید زمانی را جهت توسعه ماموریت سازمان اختصاص داد و بررسی کرد که فعالیتهای شرکت، فعالیت تک تک بخشها و ماموریت سازمان در یک راستا قرار داشته باشند. این امر کمک میکند دید وسیعی نسبت به شرکت داشته و در جریان تدوین اهداف، تمام جوانب در نظر گرفته شود. حالا با خیال راحت سراغ اهداف بروید!
۳- تنها به یک برنامه پایبند باشید.
با بیان یک مثال این موضوع تشریح میشود. چندی پیش در یکی از پروژهها سیستم نمره دهی به KR به این ترتیب بیان شد که اخذ نمره ۰٫۳ برای هر نتیجه، حدنصاب و نمره ۰٫۷ حد عالی برای آن KR محسوب میشد. یکی از گروهها KR های مربوط به خود را بدین شکل تغییر داد: رسیدن به نمره ۰٫۷به منزله حدنصاب و به نمره ۱ حدعالی خواهد بود. به عبارت دیگر این گروه تصمیم گرفت شیوه تعهدی (Committed) را به جای بلندپروازانه(Aspirational) برگزید. به دنبال آن چند تیم دیگر هم شیوه نمرهدهیها را تغییر دادند. واقعهای که هنگام بررسی رخ داد تنها سردرگمی بود؛ چراکه این KRها با همدیگر قابل قیاس نبودند و درنهایت نمیشد معین کرد تا چه میزان دستیابی به هدف مقدور شده است.
اجرای این بند در گرو تعریفِ ساده و واضحِ مولفههای مدنظر سرپرستان OKR است. مولفههای مدنظر خود را به افراد آموزش دهید و یا حتی آنها را ملزم به رعایت آنها سازید. چراکه یک مدیریت موثر همواره تضمینکننده کیفیت و بهترین شیوه اجراست.
حالا حتما دریافتید که چرا همه باید تنها به یک برنامه عمل کنند!
۴- پیش از پیادهسازی همه را آگاه کنید.
ابتدا باید مطمئن شوید افرادی که با شما روی پروژه کار میکنند به حد کافی بر موضوع و بر مقوله OKR اشراف دارند. بدین منظور باید افراد را آموزش داد تا جایی که همهی زوایای پروژه برای افراد روشن شود. این امر کمک میکند که در جریان تدوین و پیاده سازی چرخه OKR بازگشت به عقب و دوباره کاریها به حداقل برسد. تجربه نشان داده گروههای فاقد آموزشِ مناسب، تاحد زیادی روند تدوین را کند میکنند.
۵- از سطوح بالاتر تقلید نکنید.
مسئول هر تیم را ترغیب کنید که به جای اقتباس از سطوح بالاتر، OKR تیم خود را بنویسد. چراکه احساس مالکیت بر مجموعه تنها درصورتی پدید میآید که هر گروه اهداف و نتایج را به زبان خود بنویسد. به عبارت دیگر، خود بیانی از نقششان در شرکت داشته باشد.
برای مثال تصور کنید که در یکی از سطوح بالا، هدف “بهبود مشارکت کارمندان” باشد. حال اگر گروهی از سطوح پایینتر نیز این هدف را برگزیند ممکن است با شکست مواجه شود؛ چراکه کارمندان بخش مربوطه همگی مشارکت فعال دارند.
همچنین گاهی مشاهده میشود که بخشهای پایینتر از KRهای سطوح بالایی به عنوان هدف استفاده میکنند. این امر ممکن است در مواردی خاص کارا باشد اما بههیچ وجه راهکاری ثابت نخواهد بود.
۶- پیش از به کارگیری نرمافزار، OKR را به کار ببندید.
شروع کار با نرمافزارهای تخصصی سبب میشود وقت عظیمی صرف منطبق کردن نرم افزار با مولفهها شود. گاهی برای استفاده باید برخی ویژگیها نادیده گرفته و یا اصلاح شوند که این موضوع سبب سردرگمی خواهد شد. جهت رهایی از این امر و همچنین دستیابی به سرعت بالاتر، میتوان یک یا دو چرخهی OKR را در صفحه گوگل(Google Sheet) و یا صفحه گسترده اکسل(Excel Spread Sheet) پیاده کرد و پس از آن سمت نرم افزار رفت.
در نهایت لازم به ذکر است حتی اگر درخواست کنندهی شما نرم افزار مربوطه را خریداری کرده بود، ابتدا باید برنامه گسترش یابد، آموزش OKR تکمیل شود و حتی یک چرخه کامل OKR پیادهسازی شود و سپس نرم افزار به کار بسته شود.
شما نیز یک سرپرست OKR هستید؟ جهت مشاوره و استفاده از نرمافزار OKR میتوانید با تیم هدفسنج در ارتباط باشید.
منبع: okrs.com
بدون دیدگاه