8 روش نوین مدیریت سازمانی

8 روش نوین مدیریت سازمانی


اگر شما مسئول و مدیر یک سازمان باشید حتما این سوال را از خود پرسیده اید که آیا با شیوه ای مناسب مدیریت میکنید؟ آیا شیوه ای که در پیش گرفته اید نوین است و یا از روش های قدیمی مدیریت سازمانی استفاده میکنید؟

در ادامه به سوال های بالا پاسخ خواهیم داد و به تشریح شیوه های نوین مدیریت سازمانی میپردازیم.

مدیریت سازمانی چیست؟

مدیریت سازمانی عبارتست از مدیریت تمامی فرایند ها و منابع موجود از جمله منابع مالی، کارکنان، دانش و غیره جهت دستیابی به اهداف تعریف شده در سازمان. مراحل اصلی مدیریت سازمانی شامل برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل است. برنامه ریزی، سازماندهی عملیات ها و اجرای آن، نیروی انسانی، رهبری و تصمیم گیری، کنترل و مشارکت، مدیریت زمان و انگیزه از اجزای مدیریت سازمانی است که توجه به آن برای پیاده سازی این نوع مدیریت ضروری است و از دلایل مهم استفاده از آن میتوان به کاهش هزینه ها، برقراری تعادل، شکوفایی سازمان و ایجاد ساختار سازمانی سالم اشاره کرد.

چرا باید از روش های نوین مدیریت سازمانی استفاده کرد؟

روش سنتی مدیریت سازمانی در قرن ۱۸ و پس از انقلاب صنعتی اول تدوین شد که تا به امروز کاربرد داشته است. اما مجموعه ای از ابزارهای جدید و رشد ارتباطات، استفاده بی سابقه از اتوماسیون، کاهش هزینه های معامله و تغییر جمعیتی باعث نیازمندی مدیران سازمان ها به روش های نوین مدیریت سازمانی شده است.

همان طور که میدانید تغییرات را نمیشود بطور ناگهانی اعمال کرد؛ پس با انجام شش مرحله زیر به استقبال تغییرات روش مدیریتی میرویم:

  • تعریف تغییر بطور واضح و هماهنگ کردن آن با اهداف تجاری
  • تعیین موارد موثر و آنهایی که تاثیر میپزیرند
  • توسعه استراتژی ارتباطی
  • ارائه آموزش های موثر
  • پیاده سازی ساختار های پشتیبانی
  • اندازه گیری فرایند تغییر

روش های نوین مدیریت سازمانی

در بخش های قبل درباره مدیریت سازمانی و چرایی استفاده از روش های نوین آن، سخن گفتیم. در این بخش میخواهیم به بررسی این روش های نوین بپردازیم. توجه شود که اگرچه عمل به برخی از این تکنیک ها نتایج خوبی را در بر دارد، ولی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب باید تمامی این تکنیک ها مورد استفاده قرار گیرد.

روش های نوین مدیریت سازمانی را میتوان اینگونه نام برد:

  • ارزیابی شکاف های بالقوه:

در اینجا باید سه مرحله زیر را انجام دهیم

    1. ارزیابی تقاضاهای آینده و برآور مهارت های مورد نیاز
    2. تعیین میزان مهارت های فعلی
    3. تجزیه و تحلیل شکاف های فرایند
  • توسعه استراتژی های مهارت:

حال باید سه محله گفته شده را طی کنیم

  1. طراحی مجموعه ای از دستور العمل ها برای رفع شکاف مهارت ها
  2. طراحی برنامه های آموزشی مناسب مانند سفر برای کارکنان
  3. تصمیم گیری درباره زیرساخت های یادگیری و توانمدسازی ها
  • بهبود زیرساخت های مقیاسی مهارت:

  1. راه اندازی ساختار سازمانی برای امر یادگیری مانند مرکز مهارت ها
  2. تحول مهارت ها در سراسر سازمان با استفاده از برنامه های جامع
  3. اجرای پویای فعالیت ها و در نظر گرفتن اثرات آن
  • توجه به ویژگی های محیطی:

عواملی از قبیل تغییرات تکنولوژیک، اقتصادی و سیاسی، افزایش رقابت و… تغییراتی را در محیط یک سازمان باعث میشوند که توجه مدیریت به آنها و اتخاذ تصمیمات متناسب، از تکنیک های مدیریت سازمانی است.

  • توجه به جمعیت سازمان:

هرچه افراذ مشغول در یک سازمان بیشتر باشد، آن سازمان بزرگتر است. در نتیجه تصمیمات اتخاذ شده، بیشتر و استراتژیک ترند و اقناع سازی کارمندان هم سخت تر است؛ پس این تکنیک نقش بسیار مهمی دارد و استفاده از آن بسیار کاراست.

  • توجه به ویژگی های سازمانی:

بعد از اتخاذ هر تصمیم، تغییراتی در سازمان ایجاد میشود که نتایجی را دربر دارد. یک از تکنیک های مدیریت سازمانی توجه به نتایج حاصله از تصمیمات قبلی است تا در صورت نیاز تصمیمات قبلی پس گرفته و یا تعدیل شوند.

  • توجه به ویژگی های ابزارها:

ابزارهایی که برای اجرا و پیاده سازی تصمیمات اتخاذ شده، استفاده میشوند بسیار مهم اند؛ زیرا این ابزارها اثراتی بر روی کارمندان دارند که از نظر روانشناختی حائز اهمیت است و میتواند همراهی یا عدم همراهی کارکنان با تصمیمات گرفته شده را باعث شود.

  • توجه به متغیر های تعدیل:

عواملی مانند آموزش، مشاوره پشتیبانی و هدف گذاری مناسب متغیرهایی هستند که بر ابزارها و تصمیمات مدیریت اثر میگذارند و ممکن است آنها را تعدیل کند. در نتیجه برای اینکه تصمیمات گرفته شده دچار تعدیل و تغییر نشوند، لازم است به این عوامل توجه بیشتری داشته باشیم.

شاید بتوان گفت انجام این هشت روش نوین مدیریت سازمانی قبل از همه گیری بیماری کرونا تنها یک مزیت برای سازمان ها محسوب میشد؛ اما امروزه میتوان از آن بعنوان یک عمل حیاتی برای بقا  پیشرفت سازمان نام برد.

البته برای مدیریت سازمانی بطور نوین، تنها موارد بالا کافی نیست و توجه به نکات مدیریت وظایف، مدیریت استراتژیک و دانستن موارد مورد نیاز در باب منابع انسانی بسیار کارا و ضروری است.

پیاده سازی این روش های نوین و سایر موارد مدیریتی نیاز به یک تیم همراه و یک ابزار مناسب دارد که با همکاری با تیم هدف سنج و استفاده از نرم افزار okr آنها ممکن است و باعث میشود تا این روش های نوین مدیریت سازمانی بطور مناسب در سازمان پیاده سازی شوند.

منابع

www.myaccountingcourse.com

www.mckinsey.com

www.pulselearning.com

www.managementstudyguide.com

https://doi.org/10.1108/02621710810883580

‫1/5 ‫(1 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماخدماتتماس
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است